Tieto slová vo svete online aukcií počuť nebudete, existujú však webové stránky, kde môžete zažiť adrenalín pri prihadzovaní sumy v posledných sekundách. Dražiť vytúženú vec pritom vôbec nie je komplikované. Existujú portály, kde je postup skutočne veľmi jednoduchý. Na začiatok postačí registrácia, kde si zvolíte svoje užívateľské meno. Pod týmto menom sa môžete nielen aukcií zúčastňovať, ale dokonca ich vytvárať, a tým sa zbaviť doma nepotrebných vecí, ktoré niekto iný využije. Musíte však počítať s tým, že vami vytvárané aukcie zvyknú bývať spoplatnené. Daný poplatok si však môžete premietnuť do vyvolávacej ceny za tovar.

zákkony
 
Na čo si dať pozor pri dražení
            Ak sa zapojíte do aukcie, mali by ste byť samozrejme do istej miery obozretní. Predtým, ako príhodíte na vybranú vec, pozrite si profil dražiteľa a jeho prípadné hodnotenia. Pri viacerých negatívnych alebo chýbajúcich hodnoteniach, veľmi dobre zvážte či sa do danej aukcie zapojíte. Najmä, ak sa jedná o vyššiu sumu. Aukčné portály majú aj svojich adminov, ktorí riešia prípadné vzniknuté problémy. Dôležité je, aby ste si vopred zistili, či máte možnosť vrátiť tovar, ktorý nezodpovedá popisu. Tiež, ako treba postupovať, pokiaľ dražiteľ nepošle vami vydražený tovar.

eshop
 
Medzinárodné aukcie
            Niekedy sa stane, že tovar, ktorý práve zháňate, vôbec nie je dostupný na Slovensku. Dvere máte otvorené i na zahraničné aukcie. Za všetky spomeniem u nás veľmi známy portál Ebay, kde môžete dražiť tovar skutočne z celého sveta. Potrebujete mať k tomu však zriadený účet cez PayPal, z ktorého môžete platiť na viacerých zahraničných portáloch. Peniaze na tento účet si dokážete veľmi jednoducho previesť aj zo slovenskej banky.
 
Čo všetko môžete dražiť online
            Možnosti online aukcií sú skutočne neobmedzené. Dražiť môžete od vecí dennej potreby, cez autá až po starožitnosti. V ponuke však nájdete i rôzne kupóny na zľavy alebo darčekové poukazy na dovolenky, prípadne do rôznych obchodov. Blížia sa Vianoce a svoje darčeky pre blízkych dokážete vyriešiť pomerne lacno a z pohodlia domova aj cez aukcie.