Nie je podstatné či držíme diétu, stravujeme sa zdravo, alebo obľubujeme rýchle občerstvenia, či športujeme, alebo patríme ku gaučovým typom. Pitný režim je základom nášho zdravia. Denne by sme mali vypiť minimálne dva litre tekutín. Káva, ochutené limonády a alkoholické nápoje sa však nepočítajú. Ak neobľubujete čistú vodu, skúste si svoj pitný režim trošku spestriť

minerálka

Povolenou alternatívou k čistej vode sú čaje. Najlepšie sú zelené, bylinkové, alebo ovocné. Takže ak do vás čistá voda nejako nejde, pripravujte si počas dňa čaje. Môžete si ich dochutiť medom a citrónom, alebo pripraviť na studeno.

Zdravým riešením sú aj smoothie nápoje. Je jedno či použijete zeleninu, či ovocie, pokiaľ ich však chcete piť z dôvodu dodržiavania pitného režimu, nezabudnite do nich pridať dostatok vody. Ich konzistencia môže byť pokojne o niečo redšia.

Ovocné a zeleninové šťavy sú taktiež povolené. Okrem tekutín svojmu telu dodáte aj poriadnu dávku vitamínov a minerálov. Najosviežujúcejšie sú tie z citrusových plodov. Nemusíte použiť iba jeden druh. Napríklad taká kombinácia pomarančov s mandarínkami a granátovým jablkom, chutí výborne. Na zimné obdobie sú vhodnejšie skôr jablká, či hrušky, ku ktorým môžete pridať aj trochu škorice. Rovnako ako do smoothie, si môžete aj do odšťaveného ovocia a zeleniny pridať vodu navyše.

nápoj

Ak ráno nemáte čas na prípravu vyššie spomínaných nápojov, nalejte si do fľaše minerálku, alebo obyčajnú vodu z vodovodu. Záleží to len od toho, či obľubujete bublinky. Do vody sivyžmýkajte citrón, pomaranč, alebo mandarínku. Môžete do nej vhodiť i zopár lístkov čerstvej mäty, bazalky, medovky, či lesné ovocie. Výbornú sú napríklad maliny, alebo ríbezle. Klasickú citronádu, teda vodu s citrónom, môžete dochutiť medom, alebo drobnou lyžičkou cukru. Tak bude sladšia a príjemnejšia na popíjanie.